Dining Perspective
Dining Perspective

Dining Perspective
Dining Perspective

Master Bedroom Perspective
Master Bedroom Perspective

Dining Perspective
Dining Perspective

1/8

BLUES POINT

residences 

Background 

 

This project explores and defines, the design and renovation of a nominated double storey residence located in an historic neighborhood. 

Brief Requirements

  • Open floor plans showcasing height and scenery of the penthouse 

  • A modern twist on a New York apartment situated in inner city of Sydney 

  • Structural design element surrounding the staircase and its surroundings 

  • Consideration of environment elements such as lighting, acoustics, ventilation and colour 

 

 

Concept

A penthouse unlike no other shapes around obscure corners and plays a modern twist on a New-York style, sleek open floor plan. Its use of contrasting tones, warmth, and comfort is centered around its use of natural lighting and centered around the highlight of the premise through the staircase drawing its use of contrast tones, and contemporary design.

In defining the sleek, New York apartment-style, aesthetic and functional elements centered around the premise. Taking an upbeat design twist, the kitchen was defined through the use of sage cabinetry, a marble benchtop, and an open butler kitchen with black French doors to separate the two public realms but also connect with New York chic. The warmth of the living room draws from the darker tones, and fireplace to create a family orientated space. 

- LOWER LEVEL-

- UPPER LEVEL-