The Bellagio Floor Plan
The Bellagio Floor Plan

The Bellagio Floor Plan
The Bellagio Floor Plan

1/1

THE BELLAGIO

at the waterfront

Background 

The Bellagio, an eight storey building situated in Wentworth Point in Sydney, is an urban residential apartment precinct that facilitates a large community that is surrounded by water, natural wetlands and parklands. 

 

Brief Requirements

  • Existing ceiling, windows, and doors must be retained 

  • All joinery to be custom made

  • Expand the apartment to allow access to an upper floor level, providing detail sections and plans of staircase

  • Create a space that is functional, yet comfortable as clients’ professions vary from working at home or in an office

  • Existing staircase replaced and fitted to suit design layout and scheme 

Concept 

A space focused on bringing communal areas together is shaped through its open floor plan, to its distinctive upper private realm. The Bellagio was designed to create a contemporary perspective in which it embraces the natural views and lighting. Its structure surrounds the custom-designed staircase that utilises glass paneling, and timber treads along with a black rail to lead into the open hallway in the upper realm. 


Its main design features are situated within the ensuite with a customised shaving and vanity cabinets, inspired by a geometrical design that brings contrast contemporary aesthetics of gold and black together. The walk-in robes situated in the master bedroom are shaped to bring upper indulgence through its gold fixtures, glass, and black door paneling as well as customised drawer and shelving components. The premise is centered around being family orientated to create warmth yet open scenery.